İSLAM ÜLKELERİ AKADEMİSYENLER VE YAZARLAR BİRLİĞİ

ACADEMICS AND AUTHORS ASSOCIATION OF ISLAMIC COUNTRIES

اتحاد الأكاديميين والكتاب للعالم الإسلامي

AYBİR ve Avrupa Birliği’nden Genç Akademisyenler İçin Ortak Adım

AYBİR ve Avrupa Birliği’nden Genç Akademisyenler İçin Ortak Adım

AYBİR ve Avrupa Birliği’nden Genç Akademisyenler İçin Ortak Adım

 

 

 

 

 

AYBİR’in “Akademik Özgürlüğün Politika Düzeyinde Geliştirilmesi” başlıklı projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. İki güzide sivil toplum kuruluşu olarak Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı ile Verein für Bildung, Entwicklung, Forschung und Nachhaltigkeit ortaklığındaki proje KA154-YOU kapsamında 1. Dönem Başvuruları arasından hibe tahsisine hak kazanan projelerden biri oldu. Akademik özgürlüğün geliştirilmesine dönük politika notu çıkarmak üzere kapsamı belirlenen 18 ay süreli projenin faaliyet akışı da genç akademisyenleri sürece dahil etme üzere kurgulanıyor.

Projenin hedefleri, “akademik okuryazarlık alanında özgürlüğü koruyan politikaları belirlemek”, “belirlenen politikaların uygulanması için politika yapıcılarla işbirliği yapmak”, proje faaliyetlerinin “katılımcılarında müzakere, diplomatik dil, topluluk önünde konuşma, takım çalışma becerilerini geliştirmek”, “proje aracılığıyla akademik okuryazarlık aktivitelerine katılımı artırmak, entegrasyon ve başkalarına saygıyı teşvik etmek”, “katılımcılarda müzakere, diplomatik dil, topluluk önünde konuşma, takım çalışma becerilerini geliştirmek” ve “akademik özgürlüğün politika belgesini oluşturmak” olarak belirlendi.

AYBİR’in misyonuna ve yoğunlaştığı faaliyet alanına uygun olan bu proje ile genç akademisyenlerin ve akademisyen adaylarının akademik özgürlük üzerine yoğunlaşmaları, vizyon geliştirmeleri ve politika belgesi oluşturarak politika yapıcılarla etkileşime geçmeleri sağlanacaktır. Artan oranda yabancı lisansüstü öğrencinin eğitim almak üzere ülkemizde bulunmalarını fırsata çevirmek isteyen AYBİR, proje faaliyetlerine katılacak genç akademisyen ve akademisyen adaylarının çeşitliliğini önemsemektedir. Böylece AYBİR, oluşturulacak politika belgesinin niteliğinin artırılmasını ve projenin etkisinin yaygınlaşmasını sağlamayı hedeflemektedir.